Четвер, 28.03.2024, 12:37
Інформаційно-ресурсний методичний центр відділу освіти Кр...
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Рік англ. мови
Головна » 2013 » Лютий » 28 » Семінар вчителів інформатики
12:03
Семінар вчителів інформатики

Семінар вчителів інформатики

Двадцять першого лютого 2013 року на базі Созонівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Кіровоградського району Кіровоградської області був проведений  семінар вчителів інформатики на тему: «Навчальні проекти на уроках інформатики. Роль web-технологій в підвищенні ефективної діяльності вчителя», координувала проведення семінару методист відділу освіти Кіровоградської районного державної адміністрації Індик Олена Василівна.

 Метою семінару було  розкрити особливості діяльності вчителя інформатики щодо забезпечення умов самореалізації особистості учня відповідно до її здібностей, інтересів та нахилів; ознайомити вчителів інформатики з можливостями методу проектів, з сутністю та особливостями організації проектної діяльності учнів в навчальному процесі; виробити алгоритм використання та впровадження прийомів проектної діяльності;  встановити чинники успіху проектування життєтворчої мотивації учнів шляхом залучення їх до самоосвіти; вивчити і впроваджувати передовий педагогічний досвід колег, розвивати уміння ділитися досвідом. Набувати навички самоаналізу та взаємоаналізу.

Запропонована програма семінару була досить насиченою та розширеною. Спочатку відбулося знайомство учасників семінару із навчальним закладом.  

Теоретичним етапом роботи семінару були доповідь вчителя   Криволапової В.Д. «Використання проектної технології у навчальній діяльності» та тренінг вчителя інформатики Бережинської ЗШ І-ІІІ ступенів Ентова Н.В. «Використання методу проектів на уроках інформатики». Учасники семінару відвідали урок інформатики вчителя Криволапової В.Д. «Узагальнення знань учнів 9 класу з теми «Комп'ютерні мережі», на якому відбувся захист творчих робіт (представлення міні-проектів).  Після уроку учнями 6-8 класів демонструвалися проекти виконані в позаурочний час:  «Два крила, на яких тримається людство»(учні 6 та 7 класів.), "Вчимось бачити прекрасне” (учні 8 класу).

На семінар був запрошений викладач Кіровоградського кібернетико-технічного коледжу Книшук А.В., який поділився досвідом впровадження методу проекту в навчальну діяльність та продемонстрував власні наробки. Вчитель інформатики Соколівської ЗШ І-ІІІ ступенів Курілов Д.Л. провів тренінг «Організація роботи учнів над проектом».

Приємним завершенням семінару став виступ драмстудії старшокласників «Ровесник» на тему «Учитель – звучить гордо».

Як підсумок методист райметодкабінету відділу освіти Індик О.В. проаналізувала результати участі учнів району в ІІ та ІІІ етапах Всеукраїнських олімпіад з інформатики та інформаційних технологій та конкурсі «Бобер».

Категорія: Новини | Переглядів: 547 | Додав: glorikum
Вхід на сайт
Пошук
Категорії розділу
Новини [1287]
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Корисні посилання
Дистанційна Академія
//metodic.at.ua/images-1-.jpg