Четвер, 25.04.2024, 04:29
Інформаційно-ресурсний методичний центр відділу освіти Кр...
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Рік англ. мови
Головна » 2013 » Серпень » 30 » Про підсумки проведення серпневої конференції освітян Кіровоградського району
11:32
Про підсумки проведення серпневої конференції освітян Кіровоградського району

Про підсумки проведення серпневої конференції освітян Кіровоградського району

29 серпня 2013 року, відбулось пленарне засідання серпневої конференції освітян Кіровоградського району.

  Серпнева конференція освітян – це щорічна робоча зустріч педагогів краю, яка в урочистій формі підсумовує пророблену роботу за минулий і окреслює завдання на новий навчальний рік.

У роботі конференції взяли участь: - Гаращенко Алла Миколаївна – перший заступник голови районної державної адміністрації; - Пастернак Сергій Олександрович, заступник голови районної державної адміністрації; - Маліцька Тамара Леонтіївна – заступник голови районної ради. На порядку денному розглядалися питання: про підсумки розвитку дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти у 2012-2013 навчальному році та завдання на 2013-2014 навчальний рік; про відзначення досягнень педагогічних працівників навчальних закладів району за 2012-2013 навчальний рік.

З аналізом досягнень освітянської галузі у 2012/2013 навчальному році виступила з електронною презентацією начальник відділу освіти, молоді та спорту Світлана Валеріївна Крамаренко.

Під час конференції педагогічні працівники сформували ряд завдань, виконання яких забезпечить стале функціонування та розвиток освіти регіону. Серед них: оновлення законодавчо-нормативної бази системи освіти; модернізація структури, змісту й організації освіти на засадах компетентнісного підходу, переорієнтації на цілі сталого розвитку; розвиток наукової та інноваційної діяльності в освіті, підвищення якості освіти на інноваційній основі; інформатизація, удосконалення бібліотечно-інформаційного забезпечення освіти і науки; забезпечення національного моніторингу системи освіти тощо.

На високому методичному рівні були підготовлені змістовні виступи та презентовані мультимедійні педагогічні проекти педагогів дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів.

Позитивних емоцій та вражень додала, безумовно, і церемонія нагородження.

Почесними грамотами різних рівнів та грошовими нагородами було відзначено переможців рейтингу районної педагогічної премії імені С.Г. Максютіна серед загальноосвітніх навчальних закладів.

Також кращі педагоги району отримали грамоти та подяки відділу освіти за сумлінну працю, високу педагогічну майстерність, творчий пошук, вагомий особистий внесок у справу навчання та виховання підростаючого покоління, за наслідками атестації та підсумками 2012-2013 навчального року.

За доброю традицією в освітянську сім’ю Кіровоградського району було прийнято 19 молодих вчителів. Вони отримали подарунки від голови районної організації Партії Регіонів Маліцького Андрія Васильовича та привітання з початком трудової діяльності.

Проведенню конференції передувала тривала спільна робота відділу освіти, молоді та спорту, районного методичного кабінету та колективів навчальних закладів як протягом усього минулого навчального року, так і протягом останніх тижнів серпня, оскільки конференція мала на меті презентувати увазі широкої громадськості досягнення і здобутки освітньої галузі Кіровоградського району.

Учасники конференції мали змогу оглянути тематичну виставку «Освіта Кіровоградського району», що презентувала найрізноманітніші аспекти педагогічної діяльності освітян району, а саме: методичні посібники з досвіду роботи вчителів, розробки уроків, виховних заходів, збірки матеріалів з використання педагогічної спадщини В.Сухомлинського; відео-фільми; фото-колаж; тематичні стенди; ілюстрації до казок В.Сухомлинського; дитячі поробки. Матеріали виставки охопили широке коло проблем модернізації управління освітою, вдосконалення навчально-виховного процесу в сучасній школі, піднесення ефективності методичної роботи з педагогічними кадрами, кращі зразки перспективного педагогічного досвіду, створеного майстрами педагогічної праці та педколективами навчальних закладів.

У виставці взяли участь 28 навчальних закладів району. Найкраще оформлення та змістовні матеріали представили: Великосеверинівська, Бережинська, Соколівська, Олексіївська ЗШ І-ІІІ ст., Назарівський, Веселівський, Созонівський НВК.

Слід відмітити оформлення та якісну підготовку матеріалів на виставці адміністрацій та колективів шкіл: Аджамської, Володимирівської, Гаївської, Іванівської, Клинцівської, Миколаївської, Оленокосогорівської, Червоноярської ЗШ І-ІІІ ст., Федорівського НВК.

 

Музичним дарунком для освітян району були виступи Морозова Сергія Олександровича, вчителя музики Аджамської ЗШ І-ІІІ ст.., Білоусова Олександра Вікторовича, вчителя музики Калинівської ЗШ І-ІІІ ступенів, учениці Суржик Катерини та зразкового художнього колективу «Любисток» Івано-Благодатненського НВК з хореографічними композиціями «Ми – українці», «Волинська полька», «Я люблю свою країну – Україну».

Категорія: Новини | Переглядів: 496 | Додав: glorikum
Вхід на сайт
Пошук
Категорії розділу
Новини [1287]
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Корисні посилання
Дистанційна Академія
//metodic.at.ua/images-1-.jpg