Четвер, 25.04.2024, 03:00
Інформаційно-ресурсний методичний центр відділу освіти Кр...
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Рік англ. мови
Головна » 2013 » Червень » 21 » "Нові стандарти-нова школа"
10:08
"Нові стандарти-нова школа"
 
Про вивчення стану готовності загальноосвітніх навчальних закладів до впровадження Державного стандарту початкової, базової та повної загальної середньої освіти в рамках акції «Нові стандарти – нова школа»

17 червня 2013 року в рамках Всеукраїнської акції «Нові стандарти - нова школа» представники Добровеличківського відділу освіти, молоді та спорту відвідали загальноосвітні навчальні заклади Кіровоградського району. Делегації була представлена презентація «Освіта Кіровоградського району: досвід та перспективи» (Крамаренко С. В., начальник відділу освіти, молоді та спорту Кіровоградської райдержадміністрації; Тимошенко Н. П., заступник начальника відділу освіти, молоді та спорту Кіровоградської райдержадміністрації).

Ознайомившись з освітньою системою району району, відвідали Веселівський НВК (директор Хлань В.Г.), в якому вивчили структуру та особливості функціонування закладу нового типу та опрацювали проблему «Створення освітнього середовища в школах нового типу щодо впровадження здоров’язбережних технологій в системі «Родина – дошкільний навчальний заклад – школа». У Високобайрацькому НВК (директор Єфімова О.А.) ознайомилися з питанням «Впровадження технологій здорового способу життя у практику роботи загальноосвітнього навчального закладу». На базі Катеринівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів (директор Теніченко О. М.) презентували «Інформаційні технології – шлях до розвитку творчої особистості» та провели екскурсію по навчальному закладу «Реалізація ПРООНівського проекту «Енергозберігаючі технології в загальноосвітній школі села Катеринівка»» Представники Добровеличківського відділу освіти, молоді та спорту відвідали державний музей-заповідник І.Карпенка-Карого (Тобілевича) «Хутір Надія». Миколаївська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів (директор Кушняр А.П.) представила огляд комплексу музейних кімнат навчального закладу.

За круглим столом було підведено підсумки роботи. Освітяни Добровеличківки переконалися, що навчальні заклади Кіровоградського району готові до впровадження впровадження Державного стандарту початкової, базової та повної загальної середньої освіти. Проведено значну підготовчу роботу, а саме: - Педагоги початкових класів пройшли курси підвищення кваліфікації з проблем: 1) «Особливості реалізації нового Державного стандарту початкової загальної освіти в 1- класах загальноосвітніх навчальних закладів»; 2) Компетентнісний підхід до викладання предметів початкової школи в процесі реалізації нового змісту Державного стандарту»; 3) «Організаційно-методичні засади реалізації курсу інформатики учителів початкових класів, які викладатимуть інформатику в початковій школі за новим Державним стандартом початкової загальної освіти». - Організовано та проведено районні семінари, методичні об’єднання з питань упровадження Нового Державного стандарту. - Обладнано та підготовлено навчальні кабінети для першокласників. - Проведено нараду для заступників директорів з навчально-виховної роботи та опрацьовано загальні методичні рекомендації щодо організації навчально-виховного процесу у п’ятих класах загальноосвітніх навчальних закладів - Проведено зустрічі з батьківськими колективами, з метою надання відповідних консультацій.

19 червня 2013 року делегація відділу освіти, молоді та спорту Кіровоградського району відвідала загальноосвітні заклади Новоукраїнського району та ознайомилася з презентацією «Стан та перспективи розвитку освіти Новоукраїнського району». За круглим столом «На перехресті думок: впровадження нового Державного стандарту початкової, базавої та повної загальної середньої освіти в 2-х та 5-х класах» ділилися досвідом роботи з даного питання.

 Директор Захарівської загальноосвітньої школи спільно з педколективом особливу увагу зосередила на створенні у начальному закладі умов до запровадження нового Державного стандарту початкової, базової та повної загальної середньої освіти в 2-х та 5-х класах. Презентуючи заклад, поділилася напрацьованим досвідом соціального партнерства з громадою села, що є результатом оновлення, прагнення педагогів до пошуку якісно нових освітніх технологій. 

Підписуючи у відділі освіти, молоді та спорту звіт про результати участі в акції «Нові стандарти - нова школа», сторони накреслили шляхи майбутньої співпраці, а також переконалися: акція, в результаті якої відбувся обмін практично корисним досвідом між педагогами районів, є позитивною і потрібною для освітян новацією, що переросте в добру традицію.

Категорія: Новини | Переглядів: 556 | Додав: glorikum
Вхід на сайт
Пошук
Категорії розділу
Новини [1287]
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Корисні посилання
Дистанційна Академія
//metodic.at.ua/images-1-.jpg