П`ятниця, 03.05.2024, 03:45
Інформаційно-ресурсний методичний центр відділу освіти Кр...
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Рік англ. мови
Головна » 2015 » Травень » 13 » Мужність і відвага крізь покоління
14:33
Мужність і відвага крізь покоління

Мужність і відвага крізь покоління

З нагоди Дня пам’яті та примирення 8 травня в Крупській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів проведено єдиний перший урок під гаслом «1939–1945. Пам’ятаємо! Перемагаємо!», метою якого було гідно вшанувати подвиг українського народу, його визначний внесок у перемогу антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні; висловити повагу усім борцям проти нацизму; увічнити пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, злочинів проти людяності, скоєних у роки війни. Гостями заходу були начальник відділу освіти РДА Світлана Крамаренко, голова сільської ради Любов Шевченко та дружина загиблого воїна-земляка Дмитра Панченка – Наталія Панченко.

З розповіді про події минулого розпочала захід вчитель історії Оксана Сокуренко, розгорнувши сторінку найстрашнішої, найжорстокішої війни, що забрала життя мільйонів людей. Пам'ять буремних літ живе у спогадах ветеранів, перед якими низько схиляємо голову, дякуючи за те, що безстрашно виконували свій священний обов’язок: захищали свій дім, свою родину, свою Батьківщину. Хвилиною мовчання вшанували всіх, кого немає з нами, хто навічно залишився молодим, визволяючи наш рідний край від ворога, хто сьогодні повторює мужній подвиг своїх предків і віддає життя за волю та єдність свого народу. Світлана Крамаренко, адресуючи зворушливі слова родині загиблого, урочисто вручила дружині Дмитра Панченка почесний знак за мужність та хоробрість, яку виявив її чоловік, героїчно та відважно захищаючи територіальну цілісність України.

Вчитель історії Тетяна Левченко ознайомила присутніх з документальною хронікою часів війни, нагадавши про криваве і жорстоке минуле, щоб вкотре наблизитись до усвідомлення важливості збереження миру і цінності життя кожної людини. Під час заходу звучали патріотичні вірші у виконанні учнів, а зворушливі промови вчителів пробуджували відчуття зв’язку зі своїм багатостраждальним народом. На очах присутніх блищали сльози – такою емоційною була пісня «Повертайся живим» у виконанні учениці Катерини Сич.

Як символ пам’яті жертв війни цього дня наші серця об’єднали власноруч виготовлені червоні маки, бо ми пам'ятаємо, якою страшною трагедією була для українців Друга світова війна, ми пам'ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об'єднані нації, ми пам'ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона — запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.

Категорія: Новини | Переглядів: 502 | Додав: smolina
Вхід на сайт
Пошук
Категорії розділу
Новини [1287]
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Корисні посилання
Дистанційна Академія
//metodic.at.ua/images-1-.jpg